Nakupování

Bílý tramín červený

Víno, jakožto alkoholický nápoj, provází lidstvo dějinami už opravdu podivuhodně dlouhou dobu. Jeho obliba neklesá, naopak je snad stále oblíbenější. Jedná se jedinečný nápoj, který má navíc celou řadu vědecky potvrzených pozitivních účinků na naše lidské zdraví. Víno si tak zaslouží nejen milovat, ale také o něm alespoň něco málo vědět. Dnes se proto společně podíváme na bílé a velice lahodné lehké víno, kterým je tramín červený https://iwc-club.cz/cze_m_Nabidka_Odrudy_Tramin-cerveny-239.html.

Sklenice vína

Na začátek si povíme něco málo k historii této odrůdy. Málokdo ví, že se jedná o jednu z nejstarších a také nejoblíbenějších odrůd. Vzhledem ke stáří není znám ani původ odrůdy. Můžeme se tak pouze domnívat, že se mohlo jednat o oblast jižní Tyroly, konkrétně tedy o stejnojmennou oblast Tramín. Cesty ovšem mohou také vést do Rakouska, Řecka anebo třeba do Maďarska. Dnes se s jeho pěstováním setkáváme v největší míře ve francouzském Alsasku, Itálii, Rakousku, Německu, ovšem rozhodně se nemáme za co stydět ani u nás v České republice, kde se chlubíme velice chutnými a kvalitními produkty z této řady. Na pěstování a výrobu se nejedná zrovna o nejjednodušší druh, což napovídá i jedna z jeho přezdívek, která zní požírač síry. Víno se totiž pyšní menší kyselostí a vyšší přítomností cukrů, takže je potřeba většího množství síry, která se postará o to, že víno vydrží delší dobu svěží a lehké.

Jak už bylo zmíněno, jedná se o víno bílé, i když název může být často velice zavádějící. Barva je krásně medově žlutá. Chuť je sladší, ovšem můžeme zde narazit na stopy kořeněné vůně. Cítit můžete také med, rozinky, skořici, pomeranč anebo třeba čajovou růži.

Výběr sýrů

Budete-li chtít ukázat své hostitelské schopnosti před svými přáteli, dovolte, abychom vám dali pár tipů, které se týkají stolování. Nejlepší je podávání k předkrmům, jako je například paštika s opečenou bagetkou a brusinkami, kde skvěle podpoří příjemné aroma paštiky. Skvěle chutná také v kombinaci s jídly, které obsahují sýry. Velice zajímavé také je, že se jeho konzumace doporučuje k jídlům asijským, které vynikají svou netradiční, exotickou a kořeněnou chutí.